uzman
GÜZELLİK BAKIM VE GÜNCEL MAGAZİN

Feridun Kunak Evde Boza Yapımı

boza Feridun Kunak Evde Boza YapımıMalzemeler;
2 Su Bardağı Bulgur
2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Boza
Yapılışı; Bulgur birgün önceden ıslatılır, 4 su bardağı suda pişirilir.İçerisine şeker atılarak ılıması beklenir.Ilıdıktan sonra boza eklenerek, 3 gün bekletilir.

Boza Nedir?

Mısır irmiği, su ve şekerden meydana gelen bir Türk içeceği olan boza kışın içilen bir içecektir.
Türkiye’de genellikle darıdan yapılan boza, başka ülkelerde yapıldığı yerin başlıca ürününe göre mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday, kara buğday, arnavut darısı, gernik gibi tahılların unu, bazen da pirinç ve ekmek, nadir olarak da kenevir unu ve karamuk mayalandırılarak yapılır.

 

Boza’nın Faydaları

Zihni açarak, sinir sistemini dinlendirir.
İçerisinde bulunan zengin protein ve B vitamini sayesinde, hamilelere iyi gelir.
Vücut direncini sağlayarak, gribal enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
Kansorejen maddelerin vücutta oluşmasını önler.
Sindirim sistemini güçlendirerek, hazmı kolaylaştırır.

Boza’nın Besin Değeri- 3,5 g protein

- 0,5 g yağ
– 57,5 g karbonhidrat
– 29 mg kalsiyum
– 97 mg fosfor
– 1 mg demir
– 1 mg sodyum
– 6,9 iu a vitamini
– 1,16 mg niasin-
– 0,09 mg tiamin

100 ml Bozada 242 Kalori vardır.

Boza’nın Saklama Koşulları

Boza, serin bir ortamda asgari 15 gün saklanabilir, tercihen (+4°C’ de) buzdolabında saklayınız.

Boza Fiyatları

1 Litre Boza Fiyatı: 8 TL

Bozanın Raf Ömrü Ne Kadardır?

Bozanın raf ömrü 15 gündür.

Boza Haram Mı?

İslam alimleri bozanın içerisine sarhoşluk veren bir madde konmadığı sürece bozanın helal olduğunu ön görüyorlar.

 

Evde Boza Yapımı Video

Bir önceki yazımız olan İkbal Gürpınar'ın Güzelliğinin Sırrı Secret Age başlıklı makalemizde İkbal Gürpınar Kremi, İkbal Gürpınar Kremi Kullananlar ve İkbal Gürpınar Kremin Faydası hakkında bilgiler verilmektedir.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>